srijeda, 23. studenoga 2011.

Lijepa i njegovana


Bliže se blagdani, najljepši dani u godini. Neke od nas te će dane provesti u krugu obitelji, neke u društvu prijatelja, momka, neke će otići na romantično putovanje.
Bilo gdje se našle tih dana, jedno će nam svima biti zajedničko. Željet ćemo izgledati što ljepše i što bolje.
Koža, a posebno koža lica u ove zimske i hladne dane zahtjeva posebnu njegu i pažnju.
Ne bojte se, nećete morati u nabavu skupih kremica, jer sve ono što vam treba da zablistate već se nalazi u vašoj kuhinji.

Kao prvo dobro očistite lice od šminke i nečistoća i to tako da pomiješate nekoliko žlica vrhnja i jednu malu žličicu limunovog soka. Tu smjesu nježno utrljajte na lice, ostavite oko 5 minuta te isperite mlakom vodom.
Kako bi licu vratili još više svježine i glatkoće, jednom tjedno istrljajte ga kriškom sirove jabuke, pošto jabučna kiselina djeluje i kao lagani peeling.
Ukoliko vas muče prištići lice svaki dan istrljajte ploškom sirovog krumpira a možete napraviti i peeling tako da izmiješate mlijeko u prahu sa malo vode. Lice će vam naprosto zablistati.
Za masnu kožu izmiješajte: dvije jušne žlice mlijeka, jednu jušnu žlicu posnog kravljeg sira i po jednu jušnu žlicu meda i soka od limuna. Nanesite na lice i ostavite djelovati oko dvadeset minuta. Maska odlično čisti i osvježava umornu kožu.
Za suhu i nježnu kožu izmiješajte dvije žlicu meda i jednu žlicu kravljeg sira, nanesite na lice i ostavite djelovati dvadesetak minuta.
Još jedna tajna lijepe kože lica i tijela krije se u ulju šipka ili plodova divljih ruža. Tim uljem navečer  namažite lice i tijelo i sigurno ćete biti oduševljene rezultatima.





Nema komentara:

Objavi komentar